5 τρόποι για την ηρεμία και επανόρθωση της ευαίσθητης, ερεθισμένης επιδερμίδας, με την χρήση μίας μόνο κρέμας.

5 τρόποι για την ηρεμία και επανόρθωση της ευαίσθητης, ερεθισμένης επιδερμίδας, με την χρήση μίας μόνο κρέμας

«Ευαίσθητη επιδερμίδα». Το έχεις ακούσει πολλές φορές, αλλά τι ακριβώς σημαίνει η έννοια «ευαίσθητη επιδερμίδα»; Ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν και πως μπορεί να βελτιωθεί; Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας, η επιδερμίδα σου μπορεί να μετατραπεί σε ευαίσθητη ή ερεθισμένη για κάποιο χρονικό διάστημα, λόγω συγκεκριμένων παραγόντων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην «γεννήθηκες» με ευαίσθητο δέρμα αλλά δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε ευαίσθητο, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου. Συνεπώς, όσο μακριά και αν είσαι από τον ευαίσθητο τύπο επιδερμίδας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ΤΙ είναι, ΓΙΑΤΙ γίνεται ευαίσθητο και ΠΩΣ να το ηρεμήσεις και να το επανορθώσεις σύμφωνα με τον τύπο δέρματος που έχεις.  

Ποιοι παράγοντες ερεθίζουν την επιδερμίδα μας;

Ας ξεκινήσουμε γνωρίζοντας τον εχθρό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας περιβάλλουν και δημιουργούν ερεθισμό στην επιδερμίδα, μετατρέποντάς την σε ευαίσθητη. Η επιδερμίδας μας είναι ευάλωτη στους εξωτερικούς παράγοντες και ίσως εκπλαγείς από κάποιους από αυτούς που θα δεις παρακάτω:

Κάποιοι παράγοντες που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σου:

– Οι εξωτερικοί, περιβαλλοντικοί παράγοντες (UV ακτινοβολία/ ατμοσφαιρική σκόνη/ ζέστη)
– Το ξηρό περιβάλλον (Σπίτι/ Γραφείο)
– Η ακμή (και όταν σπας τα σπυράκια της ακμής!)
– Το ξύρισμα
– Οι θεραπείες με Laser
– Η εφαρμογή Makeup για μεγάλο χρονικό διάστημα
– Η εφαρμογή καλλυντικών που δεν ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου
– Τα βακτήρια από τα χέρια ή τα ρούχα σου, όταν πιάνεις την επιδερμίδα σου

Εύκολα tips για να την αντιμετώπιση του ερεθισμένου δέρματος στο σπίτι

Τώρα που έμαθες ποιοι παράγοντες ερεθίζουν το δέρμα σου, είναι η στιγμή να μάθεις πως θα το λύσεις φροντίζοντας τις ευαίσθητες περιοχές του δέρματός σου. Πριν ξεκινήσουμε να σου συστήνουμε τα προϊόντα ομορφιάς μας για εξαιρετικά αποτελέσματα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες λύσεις για να ηρεμήσεις το ερεθισμένο δέρμα στο σπίτι. Είναι πολύ απλές για να τις ακολουθήσεις, ειδικά όταν η επιδερμίδα σου χρειάζεται άμεση ηρεμία.

1.   Συνδύασε τα βαμβακερά pads με ισοτονικό αλατόνερο φυσιολογικού ορού

Θα εκπλαγείς μόλις ανακαλύψεις ότι ο φυσιολογικός ορός αποτελεί μια αποδοτική λύση για το ερεθισμένο δέρμα. Συγκεκριμένα, καταπραΰνει εντυπωσιακά το ευαίσθητο δέρμα σε συνδυασμό με το αλατόνερο. Αλλά να θυμάσαι ότι το προϊόν που κάνει την πραγματική διαφορά, είναι η χρήση του ισοτονικού αλατούχου διαλύματος φυσιολογικού ορού (ναι αυτό που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό της μύτης σου!).  

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: Ανακάτεψε 3-4 βαμβακερά pads (PRODUCT)με τον φυσιολογικό ορό και απαλά εφάρμοσέ το στο πρόσωπό σου όπως θα εφάρμοζες τον ορό καθαρισμού. Μπορείς ακόμη να το χρησιμοποιήσεις ως μάσκα προσώπου, εφαρμόζοντάς τα βαμβακερά pads στα ερεθισμένα μέρη του προσώπου σου.

2.   Κάνε χώρο στο ψυγείο για να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου!

Αν η παραπάνω λύση σε δυσκολεύει, υπάρχει πάντα ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις μια υγιεινή συνήθεια που θα σε ανακουφίσει όποτε το χρειάζεσαι! Μπορείς να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου (τον ορό καθαρισμού, τις μάσκες και την ενυδατική σου), στο ψυγείο. «Κρυώνοντας» τα προϊόντα ομορφιάς σου, θα δεις μεγάλη διαφορά στην αλλαγή της θερμοκρασίας του προσώπου σου (θα μειωθεί) αλλά και στους ερεθισμούς.  

3.   Χρησιμοποίησε αλουμινόχαρτο!

Υπάρχουν στιγμές που η επιδερμίδα σου είναι ερεθισμένη και ευαίσθητη και χρειάζεται μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να κρυώσει και να ηρεμήσει. Αντί να αποθηκεύεις στο ψυγείο τα βαμβακερά pads σε πλαστικά σακουλάκια ώστε να μένουν δροσερά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο! Το αλουμινόχαρτο μεταφέρει γρήγορα το ψύχος χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις πολύ για να ηρεμήσει και να κρυώσε το ερεθισμένο δέρμα.

Πώς να τα χρησιμοποιήσεις: Μούλιασε 3-4 βαμβακερά pads (PRODUCT)στον ορό ή στον φυσιολογικό ορό με ισοτονικό αλατούχο διάλυμα (δες 1) και τύλιξε τα με αλουμινόχαρτο. Τοποθέτησέ τα στο ψυγείο και περίμενε να παγώσουν.

 

[KLAIRS] Midnight Blue Calming Cream

Η καταπραϋντική κρέμα νυκτός (The Midnight Blue Calming Cream) :

Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσεις και να επανορθώσεις το ευαίσθητο, ερεθισμένο δέρμα γρήγορα και αποδοτικά.

Τα εύκολα, σπιτικά tips που προτείνουμε παραπάνω για να ηρεμήσεις και να καταπραΰνεις το ερεθισμένο δέρμα μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα καθημερινά. Αλλά θεραπεύουν ουσιαστικά το κατεστραμμένο δέρμα; Ή είναι μόνο αποτελεσματικά για την προστασία και ηρεμία του ερεθισμένου δέρματος; Πολλές φορές η επιδερμίδα μας είναι ερεθισμένη και καταλήγει να καταστρέφεται, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε πιο ενισχυμένη προστασία και ενυδάτωση από ένα απλό καταπραϋντικό προϊόν. Για παράδειγμα, όταν η επιδερμίδα έχει σημάδια ακμής, καψίματα, κλπ, είναι πιο δύσκολο να θεραπευτεί.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια κρέμα με πολλαπλά οφέλη, που δεν θα έχει μόνο τις βασικές θεραπευτικές ιδιότητες (να ηρεμήσει την επιδερμίδα, να την καταπραΰνει και να χαμηλώσει την θερμοκρασία) αλλά να μπορεί να θεραπεύσει το κατεστραμμένο, ερεθισμένο δέρμα. Εδώ θα βρεις την κατάλληλη κρέμα που θα σώσει την επιδερμίδα σου από όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται σε έκτακτες καταστάσεις. Η κρέμα νυκτός της Klairs,  Midnight Blue Calming Cream, που θα την αναγνωρίσεις από το χαρακτηριστικό ανοικτό μπλε χρώμα της, περιέχει φυσικά συστατικά που όχι μόνο προστατεύουν την επιδερμίδα από τον ερεθισμό και το στρες αλλά επανορθώνουν το κατεστραμμένο δέρμα με την βοήθεια του εκχυλίσματος της Centella Asiatic.

5 τρόποι για να ηρεμήσεις και να επανορθώσεις το ερεθισμένο δέρμα, σύμφωνα με τον τύπο της κάθε επιδερμίδας.

Τώρα που ξέρεις τα οφέλη της κρέμας νυκτός, είναι η στιγμή να σου παρουσιάσουμε τους 5 τρόπους για να ηρεμήσεις και να επανορθώσεις το ερεθισμένο δέρμα! Θα βρεις τα tips που έχουμε συγκεντρώσει για τη χρήση της κρέμας νυκτός σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα ομορφιάς, σύμφωνα με τον τύπο και την κατάσταση της επιδερμίδας σου όταν το δέρμα σου είναι ερεθισμένο. Με τις παρακάτω συμβουλές, θα έχεις τη δυνατότητα να ηρεμείς και να επανορθώσεις το ευαίσθητο δέρμα σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες σου.

1) Καθημερινή ρουτίνα για το ερεθισμένο δέρμα

Η καθημερινή ρουτίνα για το ερεθισμένο δέρμα θα σε βοηθήσει να ηρεμείς και να καταπραΰνεις την επιδερμίδα σου. Εφαρμόζοντας τον ορό προστασίας, Klairs Rich Moist Soothing Serum, θα δημιουργήσεις την κατάλληλη βάση της βαθιάς ενυδάτωσης καθώς θα χαμηλώσεις την θερμοκρασία της επιδερμίδας σου. Ολοκληρώνοντας την ρουτίνα περιποίησης με την μπλε κρέμα νυκτός, η επιδερμίδα σου θα απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά.

2) Ερεθισμένη επιδερμίδα με ακμή και προβλήματα

Αν η επιδερμίδα σου έχει ακμή και ερεθισμούς, αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να εφαρμόσεις την Κρέμα νυκτός. Αρχικά, ξεκίνα εφαρμόζοντας την πούδρα καθαρισμού Centella Dressing Powder, θα μετατρέψει την κρέμα νυκτός σε αυτό που χρειάζεσαι για να φύγει το στρες και να ηρεμήσει η επιδερμίδα σου από διάφορους ερεθισμούς.

3) Ερεθισμένο δέρμα με σημάδια ακμής και σπυράκια

Η πρόσληψη των κατάλληλων βιταμινών για τα σημάδια ακμής είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επιτυχία! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εφαρμόσεις μερικές σταγόνες από ένα βιταμινούχο ορό πριν την εφαρμογή της κρέμας νυκτός, ώστε να δημιουργήσεις μια βάση προστασίας στην επιδερμίδα. Όχι απλά θα ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα αλλά θα μειώσει τα σημάδια της ακμής και θα μετατρέψει το πρόσωπο στην πιο φωτεινή εκδοχή του!

4) Ερεθισμένο δέρμα με προβλήματα ενυδάτωσης

Η έλλειψη ενυδάτωσης στην επιδερμίδα όταν είναι ερεθισμένη είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό μπορεί να αποτραπεί αν στην κρέμα νυκτός προσθέσεις λίγο από τον ορό ενυδάτωσης σε αναλογία ποσότητας 1:2 ( ή μπορείς να αλλάξεις τις αναλογίες, αυξάνοντας την ποσότητα του ορού, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας της δικής σου επιδερμίδας).

5) Ερεθισμένο δέρμα με έλλειψη ελαστικότητας

Αν θέλεις να ενεργοποιήσεις την ελαστικότητα του δέρματός σου και να αποκτήσεις βαθιά ενυδάτωση στην ερεθισμένη επιδερμίδα σου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα με την κρέμα νυκτός, μια κρέμα που θα ενισχύσει την ελαστικότητα. Αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη, από την ενυδατική κρέμα της By Wishtrend Vitamin 75 Maximizing Cream με βιταμίνη Ε, ένα σημαντικό συστατικό για την αναδόμηση της επιδερμίδας και την έλλειψη της ελαστικότητας λόγω ηλικίας. Το ερεθισμένο σου δέρμα, θα λατρέψει αυτό τον συνδυασμό καθώς είναι πολύ ενυδατικός και η υφή του δεν «κολλάει» στο πρόσωπο.