Πώς θα αποφύγεις τους ερεθισμούς της επιδερμίδας που δημιουργούνται από την γυμναστική με 5 βασικά συστατικά;

Πώς τα πας με τον στόχο που έθεσες στην αρχή της χρονιάς «για να πηγαίνεις στο γυμναστήριο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα»;

Ελπίζουμε να τον πετυχαίνεις καθώς το υγιές σώμα έχει σημαντική επίδραση στην υγεία του μυαλού και της επιδερμίδας σου.

Παρόλαυτα, δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ρουτίνα της γυμναστικής σου! Θα σου μιλήσουμε για κάποιες από τις ανησυχίες που μπορεί να έχεις.

“Πώς θα κρατήσω την επιδερμίδα μου ήρεμη, χωρίς προβλήματα ενώ γυμνάζομαι και ιδρώνω;”

Ψάχνοντας τους τρόπους για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για την ένταση που θα δεχτεί κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, θα έχεις καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο να δεις τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος περιποίησής της. Εμείς είμαστε εδώ να σε καθοδηγήσουμε και να σου δείξουμε τον τρόπο να το κάνεις σωστά!

Οι τρόποι που θα σου παρουσιάσουμε δεν ταιριάζουν μόνο στην περίπτωση του γυμναστηρίου αλλά και σε άλλες δραστηριότητες όπου ιδρώνεις πάρα πολύ και η επιδερμίδα γίνεται λιπαρή, ή έχει εκτεθεί στη ζέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι οδηγίες μας θα σε καθοδηγήσουν στην σωστή κατεύθυνση για να κρατήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και ασφαλή από ερεθισμούς, ακμή και ακόμα χειρότερα, από την γήρανση και την έλλειψη ελαστικότητας.

Ποια είναι τα βασικά βήματα της ρουτίνας περιποίησης που πρέπει να προτιμάμε πριν & μετά την γυμναστική;

Πριν αναλύσουμε τα βασικά βήματα, ας δούμε για ποιο λόγο είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τις δύο ρουτίνες περιποίησης (πριν και μετά την γυμναστική) ως δύο διαφορετικές καταστάσεις.

 

1. Προστατέψου και κράτα χαμηλό προφίλ μακιγιάζ για «πριν την γυμναστική»

Ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσεις makeup στο γυμναστήριο είναι στην περίπτωση που θέλεις να σαγηνέψεις κάποιον! Σε κάθε άλλη περίπτωση… καλύτερα να το αποφύγεις. Ο στόχος δεν είναι να εκτεθείς στον ιδρώτα χωρίς καμία προστασία, αλλά εφαρμόζοντας ένα προϊόν που θα κρατήσει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και προστατευμένη από τις ακτίνες UV και τους εξωτερικούς παράγοντες, χωρίς να την «βαρύνει». Πριν βγεις από το σπίτι μην ξεχνάς 3 λέξεις: Καθαρή, ενυδατωμένη και προστατευμένη!

2. Ώρα για σωστό καθαρισμό του προσώπου «μετά την γυμναστική»


Όλοι ξέρουμε πως δείχνει η επιδερμίδα μας μετά από την γυμναστική: ιδρωμένη, ζεστή και με κοκκινίλες σε διάφορα σημεία. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνεις μόλις γυρίσεις από την γυμναστική σου, είναι να καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου. Το πιο σημαντικό όμως είναι να βοηθήσεις τους πόρους σου να αναπνεύσουν και να ενυδατωθούν, ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τα προβλήματα!

“Σωστός καθαρισμός, αποτοξίνωση και ηρεμία της επιδερμίδας!”

Τα 5 βασικά βήματα για να αποφύγεις τους ερεθισμούς πριν και μετά την γυμναστική

1. Καθαρισμός που λειτουργεί!

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζεται σωστά η επιδερμίδα μας. Ο καθαρισμός δεν περιλαμβάνει μόνο την αφαίρεση του makeup στο τέλος της ημέρας, μας αναζωογονεί το πρωί, αλλά και διώχνει τον ιδρώτα και τη σκόνη στο τέλος της ημέρας μας.

Πριν την γυμναστική: Πριν πας στο γυμναστήριο, σιγουρέψου ότι έχεις καθαρίσει σωστά την επιδερμίδα σου. Μην προτιμήσεις να κάνεις βαθύ καθαρισμό, αλλά έναν απαλό καθαρισμό, με κάποιον αφρό, ώστε να διώξεις όσα υπολείμματα makeup έχουν μείνει πριν ξεκινήσεις να ιδρώνεις και εγκλωβίζεις τον ιδρώτα στους πόρους.

Μετά την γυμναστική: Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο να κάνεις μετά την γυμναστική, είναι να αφαιρέσεις τον ιδρώτα, την σκόνη και την βρωμιά από την επιδερμίδα σου. Μην αφήσεις τον ιδρώτα να παραμείνει για πολύ στο πρόσωπό σου καθώς θα εγκλωβιστεί μέσα στους πόρους της επιδερμίδας σου και θα δημιουργήσει σπυράκια και ερεθισμούς!

[KLAIRS] Gentle Black Sugar Charcoal Soap 

2. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια τονωτική λοσιόν!

Η τονωτική λοσιόν έχει γίνει απαραίτητο βήμα για μια σωστή ρουτίνα περιποίησης. Η ερώτηση όμως είναι, πότε καταλαβαίνουμε ότι λειτουργεί; Η τονωτική λοσιόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, πριν ή μετά την γυμναστική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα βήμα προετοιμασίας της επιδερμίδας για όσα δέχεται καθ’όλη την διάρκεια της γυμναστικής, ώστε να την κρατήσει καθαρή, αλλά πιο συγκεκριμένα:

Πριν την γυμναστική: Προετοιμάζει την επιδερμίδα για την ζέστη που θα δεχτεί στο γυμναστήριο. Εδώ χρειάζεσαι ένα απαλό toner ενυδάτωσης, ώστε να κρατήσει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη όσο και αν ζεσταθεί. Εφάρμοσε την τονωτική λοσιόν με ένα απαλό βαμβακερό pad ώστε να παρέχεις ένα καλό επίπεδο ενυδάτωσης.

Μετά την γυμναστική: Αφού τελειώσεις με τον καθαρισμό της επιδερμίδας, χρησιμοποίησε την τονωτική λοσιόν για όσα υπολείμματα ιδρώτα έχουν μείνει στο πρόσωπό σου. Αλλά μην ξεχνάς: Εφάρμοσε το toner ελαφριά πάνω στην επιδερμίδα ώστε να μην την ερεθίσεις. Αυτό το βήμα θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την υγρασία στο πρόσωπό σου και να αφαιρέσεις τα υπολείμματα σκόνης και ιδρώτα που έχουν παραμείνει.

[KLAIRS] Supple Preparation Unscented Toner

3. Μια μάσκα προσώπου δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Η μάσκα προσώπου αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να δώσεις επιπλέον ενυδάτωση και προστασία στο ερεθισμένο δέρμα. Οι μάσκες προσώπου μιας χρήσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλεις, καθώς χρησιμοποιούνται πολύ εύκολα και αρκούν 20’ για να δουλέψουν και να σου δώσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι!

Πριν την γυμναστική: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποια μάσκα μίας χρήσης πριν την γυμναστική. Προτίμησε να κρατήσεις την ρουτίνα περιποίησής σου απλή, καθώς ότι και αν κάνεις θα ιδρώσεις αρκετά!

Μετά την γυμναστική: Μετά την γυμναστική, είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσεις την μάσκα μιας χρήσης. Αφού εφαρμόσεις την τονωτική λοσιόν, εφάρμοσε την μάσκα ενυδάτωσης μιας χρήσης ώστε να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις την επιδερμίδα σου και να χαμηλώσεις την θερμοκρασία της ερεθισμένης επιδερμίδας. Μια επιπλέον συμβουλή που θα σου δώσουμε εμείς είναι να βάλεις στο ψυγείο την μάσκα πριν την χρήση της ώστε να είναι ακόμα πιο δροσερή!

[I’m From] Mugwort Sheet Mask

4. Χρησιμοποίησε ελαφριά ενυδάτωση

Όλοι μας έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις σε ό,τι αφορά την ενυδάτωση, καθώς έχουμε διαφορετικές ανάγκες για τη μορφή των κρεμών που εφαρμόζουμε. Αλλά όταν προσπαθούμε να αποκτήσουμε μια επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς και ακμή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν εντατικά μεν, αλλά ελαφριά συστατικά στοιχεία δε. Ειδικά όταν πρόκειται για την ενυδάτωση πριν και μετά την γυμναστική, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα με ελαφριά υφή.

Πριν το γυμναστήριο: Αφού εφαρμόσουμε την βάση ενυδάτωσης, με την χρήση της τονωτικής λοσιόν, είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Δεν θέλουμε οι πόροι μας να εγκλωβίσουν ιδρώτα και σκόνη όταν θα αρχίσουμε να ιδρώνουμε, συνεπώς μια ελαφριά ενυδατική κρέμα είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Μετά την γυμναστική: Αφού απολαύσεις την 20λεπτη μάσκα προσώπου μιας χρήσης, ήρθε η ώρα να «κλειδώσεις» αυτή την ενυδάτωση με μια εντατική ενυδατική κρέμα. Η ποσότητα ενυδατικής κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της επιδερμίδας σου και πόσο ξηρή ή λιπαρή νιώθεις ότι είναι. Σιγουρέψου ότι την έχεις ενυδατώσει επαρκώς!

[KLAIRS] Supple Preparation All Over Lotion

5. Επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς

Το τελευταίο πράγμα που αναζητάμε είναι να νιώθουμε την επιδερμίδα μας «ερεθισμένη» ή «ευαίσθητη». Αυτό συμβαίνει όταν αφήνουμε την επιδερμίδα μας χωρίς προστασία στις δύσκολες στιγμές. Μια από αυτές είναι η στιγμή που έχουμε ιδρώσει μετά το γυμναστήριο και η επιδερμίδα μας είναι ευαίσθητη και επιρρεπής σε κοκκινίλες και μολύνσεις. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε ένα επιπλέον βήμα προστασίας της.

Πριν το γυμναστήριο: Μπορείς να αγνοήσεις αυτό το βήμα πριν το γυμναστήριο, αλλά το δέρμα σου έχει ερεθιστεί για οποιονδήποτε λόγο πριν πας, μπορείς να εφαρμόσεις αυτό το βήμα ανεξάρτητα από το αν θα επισκεφθείς το γυμναστήριο τελικά.

Μετά το γυμναστήριο: Είναι η κατάλληλη στιγμή για να περιποιηθείς και να καταπραΰνεις το κουρασμένο δέρμα σου. Τα φυσικά συστατικά όπως η Centella Asiatica, θα περιποιηθούν το δέρμα σου και θα το ενισχύσουν μακροπρόθεσμα. Μπορείς να εφαρμόσεις το προϊόν σε συγκεκριμένα σημεία που νιώθεις μεγαλύτερο ερεθισμό ή σε όλο το πρόσωπο.

[KLAIRS] Midnight Blue Calming Cream