Έντονοι πόροι/Μαύρα στίγματα στο πρόσωπο; Τρόποι αντιμετώπισης ανάλογα με το είδος τους

Έντονοι πόροι/Μαύρα στίγματα στο πρόσωπο; Τρόποι αντιμετώπισης ανάλογα με το είδος τους

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι επιδερμίδας και ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Όλοι οι τύποι επιδερμίδας έχουν ένα κοινό πρόβλημα να αντιμετωπίσουν: τα διαφορετικά είδη πόρων που υπάρχουν στο κάθε πρόσωπο. Ο κάθε τύπος επιδερμίδας αντιμετωπίζεται διαφορετικά συνεπώς και η ρουτίνα περιποίησης είναι διαφορετική. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα διαφορετικά είδη των πόρων του προσώπου και πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.  

Τι είναι οι πόροι;

Οι πόροι του προσώπου είναι μικροσκοπικές τρύπες που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος. Συνδέονται με τους σμηγματογόνους αδένες και τους θύλακες της τρίχας. Μια από τις βασικές λειτουργίες τους είναι να διανέμουν το σμήγμα κατά μήκος της επιδερμίδας, ώστε να τη βοηθούν να παραμένει ενυδατωμένη και ελαστική. Ταυτόχρονα, την βοηθούν να αναπνεύσει, να διώξει τις τοξίνες και να ρυθμίσει την σωστή ισορροπία σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι πόρων;

Οι πόροι του προσώπου έχουν διαφορετικό μέγεθος, διαφορετική υφή και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι λόγοι που ένα πρόσωπο μπορεί να εμφανίζει πιο έντονους πόρους, διαφέρει ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας. Παρόλαυτα, οι πόροι μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα το μέγεθος τους και την περιοχή που εμφανίζονται.

1. Διαφορετικά μεγέθη πόρων

Οι διαφορετικοί τύποι πόρων στο πρόσωπο δημιουργούνται από διαφορετικούς παράγοντες ανάλογα τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

- Υπάρχουν οι πόροι που μοιάζουν με το γράμμα Y και συνήθως δημιουργούνται λόγω της γήρανσης του δέρματος. Προκαλούν μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και δεν βοηθούν στη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

- Υπάρχουν οι πόροι που μοιάζουν με το γράμμα Ο, όπου συνδέονται συνήθως με την αυξημένη παραγωγή σμήγματος και την ακμή.

- Τέλος, έχουμε τους πόρους που μοιάζουν με το γράμμα U, όπου προκαλούν μείωση της ελαστικότητας και αύξηση της αφυδάτωσης της επιδερμίδας.

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες από τις τρεις μεγάλες κατηγορίες έντονων πόρων ώστε να δεις σε ποια κατηγορία ανήκουν οι πόροι που έχεις στο πρόσωπό σου:

 

έντονοι πόροι προσώπου

Σε ποια σημεία του προσώπου εμφανίζονται οι πιο έντονοι πόροι;

Το πρόσωπο, το πηγούνι, το μέτωπο και η μύτη είναι σαν να δημιουργούν ένα νοητό «Τ». Στα περισσότερα πρόσωπα, σε αυτή την περιοχή η λιπαρότητα είναι πιο έντονη. Για αυτό και μερικές φορές οι συγκεκριμένες περιοχές γυαλίζουν πολύ ακόμη και στις πολύ ξηρές επιδερμίδες. Εκεί φαίνονται και πιο έντονα οι πόροι. Παρόλαυτα, οι πιο λιπαρές επιδερμίδες είναι πιο πιθανό να έχουν έντονους πόρους σε όλη την έκταση του προσώπου, αλλά και να συνυπάρχουν μαζί με μαύρα ή/και λευκά στίγματα.  

 

A. Μύτη και πηγούνι 

Οι έντονοι πόροι στη μύτη και το πηγούνι είναι πιο συνηθισμένοι. Σε αυτές τις περιοχές συνηθίζεται να συγκεντρώνονται οι πιο ενοχλητικοί και ορατοί πόροι λόγω της μεγάλης ποσότητας σμηγματογόνων αδένων που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές του προσώπου. Ακόμη, λόγω της δυσκολίας να φαίνονται, είναι δύσκολο και να αφαιρεθούν. Στους έντονους πόρους συγκεντρώνονται τα στίγματα. Αν τα λευκά στίγματα δεν αφαιρεθούν, οξειδώνονται και μετατρέπονται σε μαύρα στίγματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν αλλά και πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων και των έντονων πόρων είναι απαραίτητος ο σωστός ο καθαρισμός της επιδερμίδας.

 

Σωστός καθαρισμός του προσώπου

Δες εδώ πώς μπορείς να καθαρίσεις φυσικά το πρόσωπό σου:

  • Δοκίμασε το έλαιο της Klairs για βαθύ καθαρισμό. Καθαρίζει βαθιά και φυσικά τους έντονους πόρους και βοηθάει στη μείωση των ερεθισμών.
  • Χρησιμοποίησε προϊόντα καθαρισμού με την μορφή πούδρας. Οι απολεπιστικές ιδιότητες των καθαριστικών προσώπου με πούδρα, βοηθάει το πρόσωπο να λάμψει. Τα καθαριστικά προσώπου με πούδρα φτάνουν σε σημεία που είναι δύσκολο να καθαριστούν, όπως π.χ. οι γωνίες γύρω από τη μύτη.
  • Δοκίμασε να απολεπίσεις το πρόσωπο σου με φυσικά scrub με μαύρη ζάχαρη. Δοκιμάζοντας να αφήσεις το scrub να δράσει για 10’, θα επιτύχεις πιο βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας.
Συνδυάζοντας τις παραπάνω λύσεις καθαρισμού της επιδερμίδας θα έχεις τον κατάλληλο καθαρισμό για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων και των έντονων πόρων.

    Γνώρισε τα κορεάτικα καλλυντικά της Korendy, που εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση των έντονων πόρων και των μαύρων στιγμάτων: 

     

    φυσικό peeling με μαύρη ζάχαρη

    Απαλό φυσικό scrub peeling με μαύρη ζάχαρη 

    Βαθύς καθαρισμός με φυσική απολέπιση με τη μαύρη ζάχαρη, vegan και cruelty free κορεάτικο καλλυντικό που καθαρίζει σε βάθος και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

     

    vegan πούδρα καθαρισμού προσώπου

    Καθαριστική πούδρα με πράσινο τσάι

    Οι μαγικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού στον καθαρισμού του προσώπου, συνδυάζονται με την αποτελεσματικότητα της vegan καθαριστικής πούδρας από την Wishtrend.

     

    vegan καθαριστικό προσώπου

     

    Βαθύς, φυσικός καθαρισμός με έλαια

    Καθαρισμός του προσώπου με φυσικά συστατικά και βαθιά ενυδάτωση με έλαια από τα κορεάτικα καλλυντικά της Klairs που ειδικεύονται στο K-Beauty.

     

    B. Μέτωπο  

    Στο μέτωπο συγκεντρώνονται οι περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες, συνεπώς και οι πόροι είναι περισσότεροι και πιο έντονοι. Σε αυτό το σημείο, οι πόροι ερεθίζονται περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου, λόγω των προϊόντων περιποίησης των μαλλιών που χρησιμοποιούνται στο τριχωτό της κεφαλής και αγγίζουν το πρόσωπο. Ο καθαρισμός του προσώπου σε αυτό το σημείο θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

     

    Χρήση προϊόντων για βαθύ καθαρισμό με ενυδατικά στοιχεία

      Δοκιμάστε τον φυσικό, ενυδατικό ορό προσώπου και την ενυδατική τονωτική λοσιόν με φυσικά έλαια. Τα συγκεκριμένα προϊόντα παρέχουν στην επιδερμίδα όλες τις κατάλληλες βιταμίνες για την καλύτερη ενυδάτωσή της.

        Συνδυαστικά με την πούδρα καθαρισμού με πράσινο τσάι, θα δείτε αισθητή βελτίωση στη μείωση των πόρων της επιδερμίδας

           

          vegan ορός προσώπου- κορεάτικα καλλυντικά

           

          Φυσικός, vegan ενυδατικός ορός προσώπου (για βραδινή περιποίηση)

           

          vegan τονωτική λοσιόν- κορεάτικα καλλυντικά

          Vegan τονωτική λοσιόν με φυσικά έλαια για ενυδάτωση και προστασία

           

          Γ. Στα μάγουλα

          Οι πιο εμφανείς πόροι σε όλο το πρόσωπο και τα μαύρα στίγματα είναι στα μάγουλα και στη μύτη. Εκεί, μπορούμε να τους εντοπίσουμε και συνήθως δημιουργούνται από λάθος καθαρισμό του προσώπου αλλά και από την συχνή επαφή των χεριών μας (που μπορεί να περιέχουν βακτήρια) με το πρόσωπο. Ακόμη, τα μάγουλα και η μύτη είναι πιο εκτεθειμένα στην ακτινοβολία από τον ήλιο. Συνεπώς είναι απαραίτητο να δίνουμε επιπλέον προσοχή στα συγκεκριμένα σημεία του προσώπου ώστε να μειώσουμε τον ερεθισμό και τους πόρους.

          Καλή ενυδάτωση για την ισορροπία του ph της επιδερμίδας
          • Προτίμησε κάποιο προϊόν καθαρισμού που δεν ερεθίζει την επιδερμίδα αλλά της προσφέρει αναζωογόνηση
          • Δοκίμασε μάσκες ενυδάτωσης μιας χρήσης, μια φορά την εβδομάδα. Οι συγκεκριμένες μάσκες καταλαμβάνουν μεγάλη περιοχή του προσώπου, προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα και να ενυδατώσουν και τη δύσκολη περιοχή της μύτης.

           

          φυσικό, ιαματικό νερό για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων

           

          Ιαματικό νερό για καθημερινή περιποίηση από την Wishtrend

           

          vegan μάσκα προσώπου με βιταμίνη C

          Φυσική, vegan ενυδατική μάσκα προσώπου με βιταμίνη C

           

          Για περισσότερες ιδέες για τα κορεάτικα καλλυντικά ομορφιάς από την Korendy, δες το παρακάτω video: