Μικτό δέρμα: χαρακτηριστικά και περιποίηση

Πώς περιποιούμαστε το μικτό δέρμα;

Tο να γνωρίζουμε τον τύπο του δέρματός μας, μας επιτρέπει να φροντίσουμε και να βελτιώσουμε την εμφάνιση αλλά και να λύσουμε όλα τα προβλήματα της επιδερμίδας μας. Πολλές φορές όμως δεν ξέρουμε αν έχουμε λιπαρό ή ξηρό δέρμα ή και τα δύο, δηλαδή μεικτό τύπο δέρματος.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε μεικτό δέρμα;

 

Το μικτό δέρμα φαίνεται να είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους δέρματος και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα αλλάζει πολύ κατά τη διάρκεια των εποχών. Τα χαρακτηριστικά του μεικτού δέρματος είναι:

- Λιπαρή Τ-ζώνη

- Ξηρή U-ζώνη

- Αρκετά  ξηρά σημεία σε ορισμένες περιοχές

- Φραγμένοι πόροι στις λιπαρές περιοχές

- Το δέρμα τείνει να αλλάζει πολύ αρκετά ξαφνικά ανάλογα τις καιρικές συνθήκες

- Το μακιγιάζ δεν σταθεροποιείται εύκολα

- Το δέρμα έχει ανώμαλη υφή

 

Φροντίδα για μικτές επιδερμίδες

Η μικτή επιδερμίδα είναι ένας συνδυασμός μεταξύ των χαρακτηριστικών δύο βασικών τύπων δέρματος, λιπαρού και ξηρού. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές θα πρέπει να φροντίζετε διαφορετικά τις διάφορες περιοχές του προσώπου σας, εφαρμόζοντας το σωστό καθαρισμό στο μεικτό δέρμα.

Εναλλακτικά μπορεί να πρέπει να βρείτε διαφορετικά προϊόντα που μπορούν να αντιμετωπίζουν διαφορετικές ανάγκες. Κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο, θα γίνει πανεύκολο όταν μάθετε πού θα βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα.

1. Καθαριστικό προσώπου

Ο καθαρισμός είναι  σημαντικός τόσο για τις μικτές επιδερμίδες όσο και τους άλλους τύπους επιδερμίδας. Αρκεί να προσθέσετε την απολέπιση ώστε να επιλύσετε την ανισότητα σε διαφορετικά σημεία του δέρματος. Μπορεί το δέρμα σας να είναι μικτό-λιπαρό ή και μικτό-ξηρό.

Για να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο και καθαρό σε βάθος, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι καθαρισμού που ταιριάζει και στους δύο τύπους δέρματος.

Το Klairs - Gentle Black Deep Cleansing Oil, Έλαιο Βαθύ Καθαρισμού είναι ιδανικό για αυτούς τους τύπους δέρματος, καθώς όχι μόνο διατηρεί ενυδατωμένες τις περιοχές με ξηρότητα, αλλά καθαρίζει τους πόρους σε βάθος ώστε να μην φράζουν και να μη σχηματίζονται κηλίδες στο πρόσωπό σας.

 

Συνιστάται για τον καθαρισμό του μικτού δέρματος:  Klairs - Gentle Black Deep Cleansing Oil, Έλαιο Βαθύ Καθαρισμού 150ml

Extra tip: Συμπεριλάβετε την απολέπιση στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα αναμίξτε το λάδι καθαρισμού με το Klairs - Gentle Black Sugar Facial Polish Scrub Peeling, Απαλό scrub peeling με μαύρη ζάχαρη. Ο συνδυασμός τους θα βελτιώσει την εμφάνιση των έντονων πόρων, αφού θα καταπολεμήσει την υπερβολική λιπαρότητα, αλλά θα βοηθήσει επίσης στην εξομάλυνση και την εξάλειψη τυχόν κηλίδων που μπορεί να αναπτύξετε στις ξηρότερες περιοχές του προσώπου σας.

 

Συνιστάται για τον καθαρισμό στο μικτό δέρμα: Klairs - Gentle Black Sugar Facial Polish Scrub Peeling, Απαλό scrub peeling με μαύρη ζάχαρη 

 

2. Tονωτική Λοσιόν

Η τονωτική λοσιόν μπορεί να γίνει σημαντικός σύμμαχος σας όταν έχετε μικτό δέρμα επειδή αποτελεί όχι μόνο βασικό προϊόν για την εξισορρόπηση του pH του δέρματος, αλλά και για την αναπλήρωση των ενυδατικών στοιχείων του δέρματος.

Μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης και την παραγωγή σμήγματος. Όμως, όπως η κατάσταση του μικτού δέρματος συνεχίζει να αλλάζει, οι ανάγκες που καλύπτει η τονωτική λοσιόν μπορεί επίσης να αλλάξουν. Εμείς σας προτείνουμε δύο προϊόντα που απευθύνονται αντίστοιχα σε περιπτώσεις που νιώθετε το δέρμα σας πιο ξηρό ή πιο λιπαρό.

Γι 'αυτό εάν αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό σε κάποια σημεία, εφαρμόστε το προϊόν της Klairs - Supple Preparation Facial Toner, Τονωτική λοσιόν προσώπου. Ενώ όταν αισθάνεστε το δέρμα σας πιο λιπαρό και ευαίσθητο, μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε το Klairs - Supple Preparation Facial Unscented Toner, Τονωτική Λοσιόν χωρίς άρωμα για να ισορροπήσετε το δέρμα σας ή ακόμα και να κάνετε τη μέθοδο των 7 στρώσεων τονωτικής λοσιόν ώστε ενισχύσετε το δέρμα σας χωρίς να προσθέσετε κάποιο βαρύ προϊόν.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν έχει σημασία αν το δέρμα σας ήταν πιο ξηρό ή πιο λιπαρό τις τελευταίες δύο ημέρες, πρέπει να παραλείψετε την τονωτική λοσιόν, καθώς είναι ένα από τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε το δέρμα σας και να κάνετε  πιο ανθεκτικό από την αρχή της περιποίησης.

 

Συνιστάται για μικτό δέρμα:  Klairs - Supple Preparation Facial Toner, Τονωτική λοσιόν προσώπου 

Συνιστάται για μικτό δέρμα: Klairs - Supple Preparation Facial Unscented Toner, Τονωτική Λοσιόν χωρίς άρωμα

 

3. Ορός

Ο ορός, είναι άλλο ένα βασικό βήμα, δεδομένου ότι είναι το κύριο βήμα που εστιάζει στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών του δέρματος και συγκεκριμένα, του μεικτού δέρματος.

Οι οροί περιέχουν αντιοξειδωτικά, πλούσια και δραστικά συστατικά για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος, που στην περίπτωση του μικτού δέρματος είναι σε μεγάλο βαθμό, η μη ύπαρξη ισορροπίας βασικών λειτουργιών όπως η καλή ενυδάτωση.

Όταν νιώθετε το δέρμα σας αρκετά λιπαρό, φαινόμενο έντονο ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο σε μικτούς τύπους επιδερμίδας, ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται στο βήμα της εφαρμογής της τονωτικής λοσιόν στο προηγούμενο βήμα.

Αντίθετα, όταν το δέρμα σας έχει την αίσθηση ότι είναι αρκετά ξηρό, θα πρέπει να προσθέσετε ένα επιπλέον βήμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε τονωτική λοσιόν ή να την παραλείψετε, αλλά φροντίστε να προσθέσετε ένα στρώμα ελαφρού ορού που θα δώσει επιπλέον υγρασία στο δέρμα. Προτείνουμε τον ορό προστασίας που είναι κατάλληλος για μεικτές επιδερμίδες:  Klairs - Rich Moist Soothing Serum, Καταπραϋντικός Ορός Πλούσιας Ενυδάτωσης, ο οποίος ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά ενυδατικός, χωρίς να φράζει τους πόρους, και επομένως είναι εξαιρετικός τόσο για τις  λιπαρές όσο και για τις ξηρότερες περιοχές του προσώπου σας.

 

Συνιστάται για μικτό δέρμα: Klairs - Rich Moist Soothing Serum, Καταπραϋντικός Ορός Πλούσιας Ενυδάτωσης

 

4. Ενυδάτωση / Ενυδατική Κρέμα

Ακόμα και όταν νιώθετε το δέρμα σας λιπαρό, είναι πάντα σημαντικό να συμπεριλάβετε την ενυδατική κρέμα στην περιποίηση του προσώπου σας.

Ωστόσο, η λειτουργία της κρέμας παρερμηνεύεται αρκετά στον κόσμο της ομορφιάς. Πολλοί πιστεύουν ότι με την κρέμα προσθέτουμε την ενυδάτωση, ενώ στην πραγματικότητα η κρέμα είναι το βήμα με το οποίο βλέπουμε την ενυδάτωση που είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων βημάτων της περιποίησης του προσώπου.

Στα προηγούμενα βήματα περιποίησης, περιγράψαμε την εφαρμογή στρωμάτων που παρέχουν ελαφριά αλλά βαθιά ενυδάτωση που είναι απαραίτητο να θωρακιστεί για να είναι αποτελεσματική. Οι κρέμες που απευθύνονται συγκεκριμένα στα μεικτά δέρματα κάνουν ακριβώς αυτό! Θωρακίζουν την υγρασία που έχει δημιουργηθεί από τα προηγούμενα βήματα (με τον ειδικό ορό και την ειδική λοσιόν), με στόχο την καλύτερη αίσθηση του μεικτού δέρματος.

Γι’ αυτό επιλέξτε μια κρέμα που είναι αρκετά ελαφριά για να διαπερνά ακόμη και τα λιπαρά μέρη του δέρματος χωρίς να φράζει τους πόρους και που θα προσθέσει ταυτόχρονα μια επιπλέον πινελιά ενυδάτωσης καθώς θα διατηρήσει την υγρασία χωρίς να δημιουργήσει οποιοδήποτε είδος απόφραξης των πόρων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η κρέμα είναι να είναι ενυδατική, να  είναι ελαφριά, να μην φράζει τους πόρους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καλύτερη πρότασή μας  γι’ αυτό το βήμα είναι ένα ελαφρύ στρώμα της Klairs - Rich Moist Soothing Cream- Καταπραϋντική κρέμα πλούσιας ενυδάτωσης.

 

Συνιστάται για μικτό δέρμα: Klairs - Rich Moist Soothing Cream- Καταπραϋντική κρέμα πλούσιας ενυδάτωσης

 

Αρθρογράφος: Lorena Jimenez από το Wishtrend.com