Gel ή κρέμα; Ποιός τύπος ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα μου;

Gel ή κρέμα; Ποιός τύπος ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα μου;

Τονωτική λοσιόν, ορός, αμπούλα, λοσιόν, ενυδατική κρέμα, ενυδατικό gel… και η λίστα συνεχίζεται. Έχεις ζαλιστεί με όλες αυτές τις ονομασίες και με όλες τις επιλογές που μπορείς να έχεις;

Ειδικά η λίστα με τα K-beauty προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, είναι μεγάλη, όμως η ενυδατική κρέμα είναι πάντα το σημαντικότερο προϊόν. Επιλέγοντας την τέλεια ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε ώρες αναζήτησης επιπλέον προϊόντων για την καταπολέμηση των επιμέρους προβλημάτων της επιδερμίδας σας. Το ζήτημα σε σχέση με τις ενυδατικές κρέμες είναι η υφή. Gel ή κρέμα;

Ποιες είναι οι διαφορές Gel και κρέμας;

Ενυδατικό Gel ή ενυδατική κρέμα;

Τα ενυδατικά προϊόντα διακρίνονται κυρίως σε δύο κατηγορίες: στα gel και τις κρέμες. Τα ενυδατικά gel και οι ενυδατικές κρέμες έχουν αντίθετη υφή λόγω των συστατικών που παρασκευάζονται αλλά δεν έχουν διαφορά στη δραστικότητά τους. Όμως ποια υφή είναι καλύτερη; Εξαρτάται πλήρως από το γούστο και τις ανάγκες σας. Για να βρείτε την τέλεια ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας, ακολουθούν μερικές ερωτήσεις σε σχέση με τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

 

gel ή κρέμα ενυδάτωσης;

 

Ποια υφή ενυδατικής κρέμας ταιριάζει στην επιδερμίδα σας;

Τα ενυδατικά gel προσώπου/ματιών συνήθως δεν περιέχουν έλαια, γεγονός που καθιστά την υφή τους υδαρή και ελαφριά. Αν η κολλώδης αίσθηση στα προϊόντα περιποίησης σας ενοχλεί, αναζητήστε καλύτερα εναλλατικά μια ενυδατική κρέμα. Τα ενυδατικά gel μπορούν να ενυδατώσουν το δέρμα σας χωρίς να φράξουν τους πόρους σας. Επειδή η υφή τους είναι τόσο ελαφριά, τα ενυδατικά gel μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν βάση μακιγιάζ. Ταυτόχρονα, ωστόσο, λόγω της ελαφριάς υφής τους, εξατμίζονται πιο γρήγορα και ίσως χρειαστεί να τα εφαρμόζετε πιο συχνά σε σχέση με τις ενυδατικές κρέμες.

Αν πάλι προτιμάτε την «κολλώδη» αίσθηση της ενυδατικής κρέμας, τότε αποφύγετε τα ενυδατικά gel προσώπου. Οι κρέμες ενυδάτωσης έχουν παχιά και βαριά υφή, η οποία δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα μακράς διαρκείας στο δέρμα. Το λάδι αποτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας γρήγορα και βοηθά στην απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών της κρέμας. Είναι επίσης ιδανικές για να αφήνουν το δέρμα απαλό και είναι πιο βολικές στη χρήση, αφού αρκεί να εφαρμοστούν μόνο μία φορά. Οι περισσότερες φυσικές μάσκες ομορφιάς που περιέχουν έλαια, έχουν αυτή την υφή.

Τι τύπο δέρματος έχετε;

Το ενυδατικό gel βασίζεται στο νερό ενώ η κρέμα έχει ως βάση το λάδι. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε τη βάση σας ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.

Τα ενυδατικά gel έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή πρόσφατα ως εναλλακτικά των προϊόντων περιποίησης δέρματος με βάση το λάδι. Τα μόρια νερού και οι κάψουλες υαλουρονικού οξέος που περιέχουν τα ενυδατικά gel,  επιτρέπουν την ενυδάτωση χωρίς να αφήνουν λιπαρά υπολείμματα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο  ταιριάζουν καλύτερα σε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής. Για να αποφύγετε την ακμή και τις απροσδόκητες εξάρσεις, πρέπει να αποφύγετε όλα τα μέσα που θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους σας. Τα ενυδατικά gel επιτρέπουν την εσωτερική ενυδάτωση, που σημαίνει ότι η ενυδάτωση του δέρματος ενεργοποιείται μέσα από το δέρμα, σε αντίθεση με τον τρόπο που τα ενυδατικά προϊόντα με βάση το λάδι ενυδατώνουν το δέρμα, «φυλακίζοντας» την υγρασία μέσα στο φράγμα λαδιού.

Φυσικό ενυδατικό gel προσώπου βαθιάς ενυδάτωσης από την Wishtrend

Η Wishtrend καινοτομεί με το προϊόν (ενυδατικό gel για τα μάτια) που προσφέρει την βαθιά και εντατική φυσική ενυδάτωση των ματιών με τη μορφή Gel. Με αυτό τον τρόπο τα συνδυάζεις όλα για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα!

Η πλούσια υφή που έχουν οι ενυδατικές κρέμες, είναι απόδειξη του ισχυρού συνδυασμού των συστατικών τους. Εκείνες με βάση το λάδι περιέχουν πιο ευεργετικές ενώσεις, όπως εκχύλισμα αιθέριου ελαίου, βιταμίνη F και φωσφολιπίδια, γι’ αυτό δεν ενυδατώνουν μόνο αλλά και θρέφουν το δέρμα.

- Τα άτομα με ξηρό δέρμα μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από τη χρήση ενυδατικής κρέμας, επειδή λειτουργεί σε τόσα πολλά επίπεδα. Επίσης, οι κρέμες ενυδάτωσης μπορούν να βοηθήσουν με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

- Γνωρίζατε επίσης ότι οι κρέμες με βάση το λάδι μπορούν πραγματικά να αποτρέψουν την ακμή σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι θα μπορούν να την προκαλέσουν;

- Σε άτομα με ξηρό δέρμα μπορεί ξαφνικά να ξεσπάσει όταν υπάρχει ανισορροπία στα επίπεδα υγρασίας και λιπαρότητας. Οι κρέμες ενυδάτωσης είναι η λύση για όσους θέλουν να συμπληρώσουν επίπεδα αυτά.

Δοκιμάστε το μοναδικό προϊόν από τη συλλογή κορεάτικων καλλυντικών της Klairs:  Klairs - Fundamental Eye Awakening Gel, Ενυδατικό Gel ματιών με καφείνη

Αλλά και την ενυδατική κρέμα που καταπραϋνει την επιδερμίδα: Klairs - Rich Moist Soothing Cream- Καταπραϋντική κρέμα πλούσιας ενυδάτωσης

 

Τι πρέπει να προσέξετε στην περιποίηση του προσώπου σας;

Κάθε προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας έχει το δικό ισχυρό χαρακτηριστικό, αλλά και κάποιες μικρές παρενέργειες που ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τα προβλήματα του δέρματος. μπορεί μερικές φορές να είναι σοβαρές.

- Τα ενυδατικά gel απορροφώνται γρήγορα και συνήθως είναι ελαφριά, αφήνοντας το δέρμα σας φρέσκο ​​και ανανεωμένο. Η  αλκοόλη που περιέχει του επιτρέπει να παρέχει γρήγορη ενυδάτωση, αλλά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αν και ακόμη υπάρχει διαφωνία σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αλκοόλης στα προϊόντα περιποίησης δέρματος, εάν θέλετε προϊόν χωρίς αλκοόλ, χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα αντί για gel.

- Τα έλαια είναι ένα άλλο συστατικό που πρέπει να προσέχετε στην επιλογή  της κρέμας προσώπου. Τα εκχυλίσματα φυσικών και αιθέριων ελαίων μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας, αλλά ταυτόχρονα να το κάνουν λιπαρό εάν έχει την τάση να γίνεται λιπαρό. Όσοι ζουν σε ζεστά και υγρά κλίματα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί όταν εφαρμόζουν κρέμα ενυδάτωσης πριν από μια υπαίθρια δραστηριότητα.

Τώρα έχετε μια γενική ιδέα για το ποια ενυδατική κρέμα θα επιλέξετε. Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο σε έναν τύπο ενυδατικής. Θυμηθείτε ότι θα μπορούσατε να κάνετε εναλλαγή από gel σε κρέμα για να μεγιστοποιήσετε την ενυδάτωση.