Πρόπολη στο πρόσωπο: Ιδιότητες και οφέλη

Τα οφέλη της πρόπολης στο πρόσωπο

Παγκοσμίως, η πρόπολη είναι γνωστή για τα ευεργετικά της οφέλη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και το σώμα. Αλλά δεν είναι ευρέως γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει για το δέρμα. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από πολύ παλιά, για την επούλωση της επιδερμίδας, για την αντιγήρανση, τη λάμψη αλλά και για πολλά ακόμη οφέλη που προσφέρει όταν χρησιμοποιείται καθημερινά. Η Κορεάτικη φιλοσοφία για την περιποίηση περιέχει την πρόπολη σε πολλές συνταγές της, ειδικότερα σε σπιτικές "συνταγές" ομορφιάς με φυσικά συστατικά για την μάσκες ομορφιάς ή αντιμετώπιση των ερεθισμών. 

 

 

Τι είναι η πρόπολη και ποιά είναι τα οφέλη της;


Η πρόπολη δημιουργείται από τις μέλισσες και είναι η κολλώδης ουσία που εκείνες χρησιμοποιούν για να χτίζουν τις φωλιές τους. Αποτελεί ένα φάρμακο της φύσης που έχει πολλές εφαρμογές στην ιατρική, τη  φαρμακολογία και την κοσμετολογία. Πολλές φορές τη βρίσκουμε στα συμπληρώματα διατροφής, σε ρινικά spray, σε καλλυντικά ακόμη και σε οδοντόκρεμες καθώς αποτελεί ένα φυσικό συστατικό με πολλές χρήσεις! 

 

Πώς ωφελεί την επιδερμίδα του προσώπου;

Η πρόπολη βοηθάει πολύ στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Δημιουργεί μια ισχυρή άμυνα σε όλους τους «εισβολείς» που προσπαθούν να βλάψουν το σώμα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν η πρόπολη χρησιμοποιείται και στο δέρμα, καθώς δημιουργεί άμυνα για την εισβολή βακτηρίων που δημιουργούν ερεθισμούς ή ακμή. Ακόμη, φαίνεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες για την θεραπεία των σημαδιών, των ουλών και των ρυτίδων.

 

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιδερμίδα;

 

1. Θεραπεύει την ακμή

Θέλεις να βρεις την κατάλληλη, φυσική θεραπεία για την ακμή; Η πρόπολη αποτελεί το no.1 φυσικό συστατικό για την καταπολέμηση της ακμής. Έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Εμποδίζει τη δημιουργία ακμής, τη θεραπεύει και βοηθάει στην αποτροπή της επανεμφάνισής της. Η πρόπολη ηρεμεί και καταπραΰνει την επιδερμίδα από ερεθισμούς, από μικρόβια ή τη ζέστη.

Η κορεάτικη εταιρία καλλυντικών, η Wishtrend έχει δημιουργήσει τον φυσικό ορό περιποίησης προσώπου με πρόπολη που αποτελείται από 15% καθαρή πρόπολη, με στόχο την σωστή περιποίηση της ακνεϊκής επιδερμίδας (και όχι μόνο).  

By Wishtrend- Polyphenol in Propolis 15% Ampoule 30ml, Ορός ενίσχυσης με πρόπολη

2. Θεραπεύει τα σημάδια ακμής και τις ουλές

Ψάχνεις να βρεις πως θα αφαιρέσεις τα σημάδια ακμής; Η πρόπολη χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των σημαδιών ακμής αλλά και των περισσότερων ερεθισμών, όπως π.χ. τα καψίματα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόπολη έχει την ίδια (και μερικές φορές υψηλότερη) αποδοτικότητα στην αντιμετώπιση των ερεθισμών με εκείνη των φαρμακευτικών κρεμών. Αυτό συμβαίνει καθώς η πρόπολη με τις θεραπευτικές ιδιότητές της, βοηθάει στη δημιουργία νέων κυττάρων και στην αναδόμηση του κολλαγόνου του δέρματος, σε αντίθεση με τις φαρμακευτικές κρέμες που απλά βοηθούν στο να ηρεμήσουν την επιδερμίδα από τα συμπτώματα.  

3. Βοηθάει στην ανάκτηση της ελαστικότητας

Η πρόπολη περιέχει φλαβονοειδή και φαινόλες, όπου βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούν γήρανση και μειώνουν την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος. Αποτελούν το no.1 λόγο γήρανσης και έχουν αναφερθεί στους λόγους που δημιουργείται ο καρκίνος του δέρματος. Η πρόπολη περιέχει αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την γήρανση, τις ρυτίδες, τη θαμπάδα και τις κοκκινίλες. Προσθέτοντας την πρόπολη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, το δέρμα προστατεύεται από τις ελεύθερες ρίζες που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει λόγω της έκθεσής μας στον ήλιο, στη ρύπανση και στην ακτινοβολία.

4. Βοηθάει στην ανάκτηση της λάμψης του προσώπου

Η πρόπολη βοηθάει συμπληρωματικά στη χρήση προϊόντων που περιέχουν βιταμίνη C. Η βιταμίνη C περιέχεται ως φυσικό συστατικό στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης που βοηθούν στην λάμψη της επιδερμίδας. Η πρόπολη ενισχύει τη δράση της και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφησή της. Χρησιμοποιώντας την πρόπολη συνδυαστικά με την ενυδατική κρέμα, δημιουργούνται τα μέγιστα αποτελέσματα!  

 

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την πρόπολη;

Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πρόπολη, πόσο συχνά μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε συνδυασμό με ποια άλλα προϊόντα ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.  

1. Χρησιμοποίησε την καθημερινά

Η πρόπολη μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά ακόμα και από ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα. Ο κύριος ρόλος της πρόπολης στο πρόσωπο είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, συνεπώς, αν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση, ενισχύεται η δράση της. Η χρήση ακόμα και μιας ή δύο σταγόνων από κάποιον ορό πρόπολης βοηθάει αρκετά. Συνήθως δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις στην πρόπολη, αν παρόλαυτα υπάρχει κάποια αλλεργία στο μέλι, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει αλλεργία και στην πρόπολη.  

2. Χρησιμοποίησε την συνδυαστικά με βιταμίνη C

Η πρόπολη και η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Αν χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά στη φροντίδα του προσώπου, μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αποδοτικότητα τους για την αναδόμηση της επιδερμίδας και την αντιγήρανση!  

By Wishtrend- Natural Vitamin C 21.5% Enhancing Sheet Mask 23ml, Ενυδατική μάσκα προσώπου με βιταμίνη C

 

3. Χρησιμοποίησε την συνδυαστικά με μέλι (για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα)

Ένα από τα βασικά θετικά αποτελέσματα που έχει το μέλι στην επιδερμίδα, είναι η βαθιά ενυδάτωσή που προσφέρει. Το μέλι βοηθάει στη θωράκιση της επιδερμίδας. Εγκλωβίζει την υγρασία εντός των στοιβάδων της επιδερμίδας και την προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες. Ο συνδυασμός του μελιού και της πρόπολης, βοηθούν το δέρμα να ενυδατωθεί βαθιά, για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 

Αρθρογράφος: Hailei Kim από το Wishtrend.com