Η σωστή ενυδάτωση για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα

Η σωστή ενυδάτωση για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις ξυπνάς το πρωί; Ας είμαστε ειλικρινείς, οι σκέψεις γυρνούν γύρω από το «Τι θα φάω για πρωινό;» ή «Πως θα καταφέρω να κοιμηθώ λίγο παραπάνω;». Συνήθως το πρωί κάνουμε αυτόματες σκέψεις και κινήσεις γιατί βιαζόμαστε και θεωρούμε δεδομένη τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις καθημερινές μας ανάγκες, χωρίς να δίνουμε σημασία σε ότι χρειάζεται το δέρμα μας.

ενυδάτωση ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας

Ενυδάτωση ξηρού και ευαίσθητου δέρματος

Πολλές μέρες παραμελούμε το πρόσωπό μας, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να είναι ευαίσθητο. Όμως, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω και δεν πρέπει να την ξεχνάμε ποτέ! Μεγαλύτερη ανάγκη ενυδάτωσης έχουν τα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα.

Συγκεκριμένα, το ξηρό δέρμα δεν βοηθάει το πρόσωπο να φαίνεται λαμπερό μακροπρόθεσμα. Το ευαίσθητο δέρμα αφυδατώνεται αρκετά, με αποτέλεσμα να δημιουργεί την αίσθηση ξηρότητας στην επιδερμίδα αλλά και έντονη θαμπάδα.

Ας δούμε τι μπορείς να κάνεις όμως για αυτό!  

 

Πώς καταλαβαίνω ότι έχω ξηρή επιδερμίδα;

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις τον τύπο της επιδερμίδας σου. Τώρα θα αναρωτιέσαι, πώς θα καταλάβω ότι έχω ξηρό δέρμα ή γενικότερα τι τύπο επιδερμίδας έχω; Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν έχεις ξηρό δέρμα απλά κοιτώντας το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Αν δεν είσαι σίγουρη για το αν το δέρμα σου θεωρείται ξηρό ή όχι, εδώ θα βρεις μια λίστα με συμπτώματα του ξηρού δέρματος για να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν τελικά ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.   

Έχεις ξηρό δέρμα αν:

  • Η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και ξεφλουδίζει
  • Αν οι πόροι στο πρόσωπό σου είναι εμφανείς, έντονοι και με λευκά ή μαύρα στίγματα
  • Η επιφάνεια του δέρματος είναι τραχεία και δεν έχει ελαστικότητα
  • Όταν το makeup δεν απορροφάται καλά από όλη την επιφάνεια και δείχνει να έχει κομμάτια του προϊόντος πάνω στο πρόσωπο
  • Η ενυδατική κρέμα απορροφάται αμέσως και το πρόσωπο αρχίζει να σε «τραβάει» μετά από κάποια ώρα
  • Η επιδερμίδα «τραβάει» σε κάποια σημεία, παρόλο που μπορεί να είναι λιπαρή σε κάποια άλλα.   

Πώς με βοηθάει η σωστή ενυδάτωση;

Αν έχεις φτάσει μέχρι αυτή την ερώτηση, σημαίνει ότι έχεις σίγουρα ξηρό δέρμα! Δεν είσαι μόνη, οι περισσότερες γυναίκες έχουν ξηρό δέρμα χωρίς να το γνωρίζουν. Εμείς θα σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις την ξηρή επιδερμίδα και θα σου δείξουμε τον πιο απλό τρόπο για να ξεκινήσεις να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου άμεσα!  Η σωστή ενυδάτωση για το ξηρό δέρμα είναι το Α και το Ω καθώς έχει αυξημένες ανάγκες.

Τα οφέλη της σωστής ενυδάτωσης

  • Βοηθάει στην αντιγήρανση. Με τη σωστή ενυδάτωση, τα κύτταρα αναδόμησης του δέρματος δημιουργούνται και θρέφονται πιο γρήγορα.
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
  • Μειώνει τη λιπαρότητα σε διάφορα σημεία του προσώπου
  • Οι ρυτίδες καθυστερούν να αναπτυχθούν
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη ερεθισμών
  • Καταπραΰνει την επιδερμίδα
  • Μειώνει τις αρνητικές συνέπειες της ακμής και το στρες στο δέρμα

Υγιεινές συνήθειες για την ενυδατωμένη επιδερμίδα

Η σωστή ενυδάτωση ξεκινάει απο μέσα προς τα έξω. Όσα προϊόντα ενυδάτωσης και αν χρησιμοποιείς, είναι απαραίτητο να είναι ενυδατωμένος και ο οργανισμός σου.
  • Πιες τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα (κάθε ημέρα!)
  • Προσπάθησε να έχεις διαθέσιμο νερό κοντά σου στο χώρο που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας (π.χ. στο σπίτι, τη δουλειά ή το αυτοκίνητο)
  • Απέφυγε το καυτό νερό και τον ατμό όταν κάνεις μπάνιο
  • Προσπάθησε να μην τρίβεις το πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού αλλά με απαλές κινήσεις να αφαιρείς το μακιγιάζ και να απλώνεις τα προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης

Πώς θα ενυδατώσεις το ξηρό, ευαίσθητο δέρμα;

Ακολούθησε τα παρακάτω 5 απλά βήματα στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου για πλούσια ενυδάτωση:

Βήμα 1: Καλός καθαρισμός και ενυδάτωση του προσώπου, με τον αφρό καθαρισμού της κορεάτικης εταιρίας καλλυντικών Klairs: Rich Moist Foaming Cleanser, Αφρός βαθύ καθαρισμού

ενυδάτωση ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας με το no1 κορεάτικο καλλυντικό

 

Ο αφρός βαθύ καθαρισμού της Klairs θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το πρόσωπό σου αλλά ταυτόχρονα να το ενυδατώσεις βαθιά. Είναι ειδικά σχεδιασμένος για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και ισορροπεί τα επίπεδα λιπαρότητας και ενυδάτωσης στο πρόσωπο. Τα φυσικά, vegan συστατικά που περιέχει (υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα αλόης και ελιάς), βοηθούν στη μείωση των ερεθισμών και βοηθάνε στην αντιμετώπιση της ξηρότητας.

Βήμα 2: Μην ξεχνάς την τονωτική λοσιόν! Klairs - Supple Preparation Facial Toner, Τονωτική λοσιόν προσώπου για θρέψη και ενυδάτωση

Φυσικός καθαρισμός ευαίσθητης και ξηρής επιδερμίδας με τα no1 κορεάτικα προϊόντα περιποίησης

 

Η τονωτική λοσιόν της Klairs, είναι το νούμερο 1 προϊόν ομορφιάς όχι μόνο στον τομέα των Κορεάτικων καλλυντικών παγκοσμίως αλλά και στο Glowpick (εφαρμογή που οι καταναλωτές αξιολογούν τα αγαπημένα τους καλλυντικά). Η συγκεκριμένη τονωτική λοσιόν βοηθάει τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς δεν δημιουργεί ερεθισμούς και ισορροπεί τα επίπεδα ph στην επιδερμίδα. Δημιουργεί επίπεδα ενυδάτωσης με στόχο την βαθιά ενυδάτωση. Απορροφάται γρήγορα και είναι ακόμα πιο αποδοτική όταν χρησιμοποιείται συνδυαστικά με τα βαμβακερά pads.

Βήμα 3: Χαμήλωσε την θερμοκρασία του δέρματος με τον ορό περιποίησης Klairs - Rich Moist Soothing Serum, Ορός περιποίησης

 

Ο ορός ενυδάτωσης που θα επιλέξεις είναι πολύ σημαντικός ώστε να προσφέρει ένα επίπεδο υψηλής υγρασίας στο δέρμα σου. Για το ξηρό δέρμα, είναι απαραίτητο να επιλέξεις έναν ορό που θα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Ο συγκεκριμένος ορός της Klairs, ενυδατώνει την επιδερμίδα, δημιουργεί ισορροπία ανάμεσα στη λιπαρότητα και την υγρασία του δέρματος και δημιουργεί αίσθηση δροσιάς, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας.  

Βήμα 4: «Κλείδωσε» την ενυδάτωση με την ενυδατική κρέμα Klairs - Rich Moist Soothing Cream, Ενυδατική κρέμα

vegan ενυδατική κρέμα klairs για ευαίσθητη επιδερμίδα

 

«Κλείδωσε» τα οφέλη από τα προηγούμενα προϊόντα, με την vegan ενυδατική κρέμα της Klairs. Χρησιμοποίησε την ενυδατική κρέμα με ελαφριά σύνθεση, που δεν «βαραίνει» την επιδερμίδα. Περιέχει βούτυρο καριτέ και έλαιο jojoba όπου παρέχουν βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις την ρουτίνα ομορφιάς αλλά και μια εξαιρετική βάση για το makeup, ώστε να μη δημιουργηθούν σημάδια κατά την εφαρμογή του.  

 Ο έλεγχος του επιπέδου ενυδάτωσης

ενυδάτωση και προστασία για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

 

Το ειδικό μηχάνημα μέτρησης της ενυδάτωσης έδειξε τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή των βημάτων:

Το επίπεδο ενυδάτωσης μειώθηκε στο επίπεδο 33 από 47!

Τα νούμερα μπορεί να είναι εντυπωσιακά, αλλά μόνο αν δοκιμάσεις τα βήματα περιποίησης που σου προτείνουμε θα μάθεις ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα καλύπτουν τις ανάγκες της ξηρής επιδερμίδας. Τα προϊόντα της Klairs είναι vegan friendly, cruelty-free, δεν δημιουργούν ερεθισμούς και ενυδατώνουν την επιδερμίδα κατάλληλα. Προέρχονται από φυσικά συστατικά και αποτελούν τη no1 επιλογή για τα Κορεάτικα καλλυντικά. Μπορείς εδώ να προμηθευτείς δωρεάν δείγματα από τα προϊόντα ώστε να δεις την αισθητή διαφορά:

Δείγματα κορεάτικων καλλυντικών Klairs

Αυτά ήταν τα βήματα για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Βρείτε στο blog της Korendy συμβουλές για ενυδάτωση, σωστό καθαρισμό και πολλά ακόμη tips για να γνωρίσετε την κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης!