Γιατί χρειάζεσαι την βιταμίνη C στην καθημερινή σου περιποίηση;

Γιατί χρειάζεσαι την βιταμίνη C στην καθημερινή σου περιποίηση;

Όταν ακούς τη λέξη «βιταμίνη C», ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου; Άσε μας να μαντέψουμε… λογικά σκέφτεσαι τις τροφές που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη και συγκεκριμένα το πορτοκάλι!

Καθαρή βιταμίνη C για το πρόσωπο

Πολύ καλά το σκέφτηκες! Το πορτοκάλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ωφελεί τον οργανισμό με πολλούς τρόπους, αλλά η βιταμίνη C δεν βρίσκεται μόνο εκεί! Η βιταμίνη C περιέχεται σε πολλά συστατικά ενυδατικών κρεμών και βοηθάει την επιδερμίδα να λάμψει, να αναζωογονηθεί και να απολεπιστεί σωστά. Τα οφέλη για την επιδερμίδα από την καθημερινή πρόσληψη καθαρής βιταμίνης C για το πρόσωπο είναι πολλά.

Η βιταμίνη C αποτελεί το πιο γνωστό συστατικό καλλυντικών για λάμψη και αποτέλεσε το φυσικό συστατικό για καλλυντικά που αναζητήθηκε στο “pinterest” περισσότερο (κατά 3379% σε σχέση με την περασμένη χρονιά) ενώ ακόμα αποτελεί ένα προϊόν που όλοι αναζητούν μανιωδώς.  

Βιταμίνη C- Τροφή για το στομάχι ή τροφή για το πρόσωπο;


Όποιο τρόπο και αν διαλέξει κανείς να δεχτεί τη βιταμίνη C στο σώμα του καταφέρνει να έχει οφέλη για τον οργανισμό του. Συνήθως λαμβάνουμε τη βιταμίνη C από τα φρούτα, από τα συμπληρώματα διατροφής ή από τους ορούς περιποίησης, τις αμπούλες και τις κρέμες ενυδάτωσης με βιταμίνη C. Όλοι οι παραπάνω τρόποι προσφέρουν αναζωογόνηση στους ιστούς του οργανισμού.

Κάποια από τα μακροπρόθεσμα οφέλη που έχει η βιταμίνη C για το σώμα είναι ότι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, θεραπεύει τις μολύνσεις στο σώμα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.  

Παρόλαυτα, τα οφέλη της βιταμίνης C για την επιδερμίδα είναι πιο άμεσα, καθώς τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως στην επιδερμίδα.  

Η καθαρή βιταμίνη C για το πρόσωπο αποτελείται από πολλές ουσίες, η πιο γνωστή ουσία είναι το ασκορβικό οξύ (LAA), όπου αναφέρεται ως το πιο σημαντικό συστατικό της βιταμίνης C για το δέρμα.  

5 λόγοι που η Βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος

Όταν η βιταμίνη C προστεθεί στην καθημερινή σου ρουτίνα, τα οφέλη είναι πολλά μακροπρόθεσμα για την επιδερμίδα σου. Δοκίμασε την ώστε να δεις τα άμεσα αποτελέσματα.  Συγκεκριμένα:

 

1. Βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας & λάμψη

Η επιδερμίδα εμφανίζει δυσχρωμίες για διαφορετικούς λόγους. Μπορεί να συμβαίνει λόγω της επαφής με τον ήλιο, της ακμής, της ερυθρότητας κλπ. Η βιταμίνη C έχει πολλές ιδιότητες και συγκεκριμένα στην προστασία του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση της ισορροπίας των δυσχρωμιών. Προσφέρει λάμψη και δημιουργεί ομοιομορφία στο πρόσωπο όταν εφαρμόζεται συχνά και με συνέπεια.

2. Μείωση των μολύνσεων

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και βοηθάει στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα. Βοηθάει στην αναδόμηση της επιδερμίδας αλλά και της επούλωσης των πληγών. Ακόμη και μια σταγόνα βιταμίνης C από κάποιον ορό περιποίησης ή αμπούλες, αναζωογονεί τα κύτταρα της επιδερμίδας όταν η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη ή κατεστραμμένη.

3. Μείωση της θαμπάδας και των σημαδιών

Η βιταμίνη C βοηθάει στη μείωση των ορατών σημαδιών από ακμή και γήρανση αλλά και στη μείωση της θαμπάδας που αυτά δημιουργούν. Τα περισσότερα σημάδια δημιουργούνται και αυξάνονται από την υπερβολική παραγωγή της μελανίνης του δέρματος. Η βιταμίνη C βοηθάει στην ισορρόπηση της πρόσληψης της μελαμίνης για το δέρμα.   

4. Βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου

Η βιταμίνη C φαίνεται ότι βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου στην επιδερμίδα. Καθώς η βιταμίνη C είναι όξινη, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, η επιδερμίδα ενεργοποιεί τους μηχανισμούς άμυνας της, στους οποίους το κολλαγόνο πρωταγωνιστεί. Το κολλαγόνο με τη σειρά του, βοηθάει στην ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος. Τα χαμηλότερα επίπεδα κολλαγόνου, φέρνουν στην επιδερμίδα ρυτίδες και έλλειψη ελαστικότητας. Προσθέτοντας τη βιταμίνη C στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας, βοηθάτε την επιδερμίδα σας να ανανεώσει τις ποσότητες κολλαγόνου που εκκρίνει και να διατηρήσει την επιδερμίδα σας νέα και σφριγηλή.

5. Προστασία του δέρματος από τον ήλιο και τα καψίματα

Η βιταμίνη C βοηθάει και στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία (UVA και UVB). Λόγω της δυνατής, αντιοξειδωτικής δράσης της, βοηθάει στην ενδυνάμωση της επιδερμίδας και την επούλωση από καψίματα και ενοχλήσεις.

Ο καλύτερος τρόπος να βάλεις την βιταμίνη C στην καθημερινή σου περιποίηση του προσώπου σου

Ο ευκολότερος και πιο αποδοτικός τρόπος για να προσθέσεις τη βιταμίνη C στην περιποίηση του προσώπου σου είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ορό περιποίησης με βιταμίνη C μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου. Με αυτό τον τρόπο, η επιδερμίδα θα δεχτεί όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά πιο εύκολα και αποδοτικά.

Η κορεάτικη εταιρία καλλυντικών Klairs, έχει αναπτύξει ένα από τους καλύτερους ορούς (σερουμ) περιποίησης με βιταμίνη C. Βοηθάει στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας ενώ μπορεί να εφαρμοστεί πρωί και βράδυ. Ακόμη, εκτός απο την βιταμίνη C περιέχει και υαλουρονικό οξύ για να αντιμετωπίσει τη γήρανση. Πρόκειται για μια φυσική φόρμουλα που αποτελεί την απόλυτη κορεάτικη φροντίδα περιποίησης!

Ορός περιποίησης με καθαρή βιταμίνη C για καθημερινή φροντίδα του προσώπου

Klairs - Freshly Juiced Vitamin C Serum 35ml, Φυσικός Ορός Λάμψης με βιταμίνη C

 

Ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας που έχεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μη λατρέψεις τον ορό της Klairs με βιταμίνη C. Ο ορός θα σε βοηθήσει να κρατήσεις υγιή την επιδερμίδα σου όλες τις εποχές του χρόνου!

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής;

Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τον φυσικό ορό (σερουμ) περιποίησης της Klairs, είναι να τον εφαρμόσεις μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου, κατά τη διάρκεια της βραδινής ρουτίνας περιποίησης. Μετά την εφαρμογή της τονωτικής λοσιόν, τοποθέτησε 3 σταγόνες (1 στο μέτωπο και από μια σταγόνα σε κάθε μάγουλο) και κάνε απαλό μασάζ. Αν εφαρμόζεται καθημερινά και με συνέπεια, θα μπορέσεις να δεις τα αποτελέσματα στον τόνο της επιδερμίδας σου αμέσως! Τα προϊόντα με καθαρή βιταμίνη C προτείνουμε συνήθως να χρησιμοποιούνται το βράδυ, λόγω της έντονης δράσης τους, αλλά αν επιθυμείς να τα εφαρμόσεις στην πρωινή σου ρουτίνα, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις και την αντηλιακή σου προστασία πριν βγεις από το σπίτι για να αποφύγεις πιθανούς ερεθισμούς!  

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος δέρματος για τον ορό με καθαρή βιταμίνη C;

Όποιο τύπο δέρματος και αν έχεις (λιπαρό ή ξηρό) η υφή του ορού θα σου ταιριάζει και θα δώσει άνεση και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα σου. Ακόμα και αν η επιδερμίδα σου έχει τάση για ακμή ή ερεθισμούς, θα σε ικανοποιήσει. Όμως, λόγω των οξέων που περιέχει, πριν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, δοκίμασε το σε μια μικρή περιοχή του σώματος (π.χ. πίσω από τα αυτιά ή τον καρπό σου).

Αν ψάχνεις πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, με τον εντατικό ορό της κορεάτικης εταιρίας καλλυντικών By Wishtrend, θα εντυπωσιαστείς! Με τον ορό περιποίησης με 21.5% περιεκτικότητα σε καθαρή βιταμίνη C, θα δεις αποτελέσματα σε μια μόλις εβδομάδα! Ο φυσικός ορός (σερουμ) με καθαρή βιταμίνη C δίνει την ευκαιρία στην επιδερμίδα του προσώπου να λάμψει άμεσα, καθώς περιέχει υαλουρονικό οξύ που ενισχύει την προστασία.

By Wishtrend- Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum 30ml, Ορός Ανάπλασης με Βιταμίνη C  

Ο ορός ανπλάσης με καθαρή βιταμίνη C είναι vegan όπως και της Klairs, αλλά έχει τετραπλή δράση, καθώς περιέχει έντονες αντιοξειδωτικές ουσίες και ενεργοποιεί τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Ειδικεύεται στα ακνεϊκά δέρματα και στους ερεθισμούς ενώ προσφέρει άμεσα αποτελέσματα, σε μόλις 2 εβδομάδες χρήσης.

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της βιταμίνης C στο δέρμα;

Ο συγκεκριμένος ορός είναι καλύτερα να μην εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση καθώς περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά συστατικά. Εφάρμοσε τον στην επιπλέον περιποίηση του δέρματός σου, μια φορά την εβδομάδα ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα για πιο έντονα και άμεσα αποτελέσματα.

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος δέρματος για το συγκεκριμένο ορό με καθαρή βιταμίνη C;

 

Αν το δέρμα σου υποφέρει από ακμή ή σημάδια ακμής, τα αποτελέσματα καταπολέμησης της ακμής θα είναι πιο εμφανή. Παρόλαυτα, οι περισσότεροι τύποι δέρματος ταιριάζουν με τον συγκεκριμένο ορό, αρκεί πρώτα να το δοκιμάσεις πριν το χρησιμοποιήσεις.

Αρθρογράφος: Wendy Kim από το wishtrend.com